Canlı Destek: ( Sabah 09:00 – Gece 22:00 ) saatleri arasında aktiftir. Diğer saat aralıklarınızda destek maili oluşturabilirsiniz.
Apostil onayı adı verilen uygulama tercüme edilmiş evrak üzerinde yapılırken bu belgelerin kaymakamlık veya valilikler tarafından onaylanması sureti ile gerçekleştirilir. Resmi değer taşıyan bir belge farklı bir ülkede kullanılacağı zaman tercümesi gereklidir. Belgenin tercüme edilmesinin tek başına yeterli olmadığı durumlardan biri olan ve resmi nitelik taşıması gerektiğinde yararlanılan yeminli tercüme, noter onayı ve apostil onayı belgenin yabancı bir ülkede de geçerli kabul edilmesine yarar. Apostil Tasdikli Çeviri yapılacağı zaman çeşitli türde resmi evraklar için bu uygulanabilmektedir.
Apostil Tasdikli Çeviri merak edilen konular arasında yer alırken tercüme edilmesi gereken resmi bir belge kurumlara ibraz edileceği zaman aslına uygun olarak beyan edilmek zorundadır. Aslına uygun hale gelebilmesi için de bir belgenin noter onayına, yeminli tercümana ve bazı durumlarda da apostil onayına gereksinimi olur. Belgeye resmi değer kazandıran apostil onayı valilik veya kaymakamlıklar tarafından verilir. İllerde valilikler bu konuda yetkili olurken ilçelerde ise kaymakamlıklar görev yapmaktadır.
Apostil onayı alınmak istendiğinde noter tasdiki yapılmış ve tercüme edilmiş olan belgelerin illerde valiliklere ilçelerde ise kaymakamlıklara götürülmesi gerekirken bu işlem randevu alınmadan yapılır. Bu belge tercüme edilmiş evraka eklenen ve onaylama işleminin yapıldığına dair geçerli olan resmi bir dokümandır. Belge üzerinde onaylama işleminin kim tarafından ve hangi tarihte yapıldığına dair bilgiler yer alırken verilen kurum da belirtilir. Apostil Tasdikli Çeviri kişi ya da kurumların gereksinim duyabileceği belge türleri arasında yer almaktadır. Apostil tasdikinde istenilen bazı evraklar vardır ve bu belgeler aşağıdaki şekildedir:
Apostil Tasdikli Çeviri işlemi yapılacağı zaman öncelikli olarak belgenin tercüme edilmesi gerekir. Çevirisi yapılan belge, noter onayının ve yeminli tercüman tarafından gerekli tasdikin yapılmasının ardından Valilik Hukuk Bürolarına veya ilçe kaymakamlıklarına götürülerek apostil onayı gerçekleştirilir. Bu belgelere yapılacak onay işleminde kurumun mühürü ve yetkili kişinin ıslak imzası olmak zorundadır. Belge hangi ülkede kullanılacaksa onaylanması buna göre yapılmaktadır. Belgenin kullanılacağı ülke Lahey Anlaşması’na taraf olan ülkelerden biri değilse bu durumda Valilik Hukuk Bürosu’ndan onay yapılması gerekmektedir. Apostil onayında ücret alınmamaktadır.
Birçok resmî belge için kurumlar apostil onayı isteyebilmektedir. Bu evraklar arasında yer alan bazı örnekler şunlardır:
Apostil Tasdikli Çeviri ile ilgili olarak merak edilebilecek konulardan biri de geçerlilik süreleri hakkındadır. Bu tür onaylar belgenin geçerlilik süresine bağlı olarak kalıcı olur. Belgenin geçerlilik süresi bittiğinde apostil onayının da geçerliliği sona erer. Örneğin bir vekaletname 6 ay süre için verildiyse 6 ayın sonunda geçerliliği sona erdiğinde apostil onayının da geçerliliği bitmiş demektir.
Sizlerden gelen mutlu müşteri yorumlarımız..
Yüksek lisansımın tez çevirisi için Mütercim tercüme bürosunun akademik tercüme hizmetinden faydalandım, uygun fiyata güzel bir hizmet sundukları için çok teşekkür ederim.
Güvenilir bir tercüme bürosu aramaktan Mütercim tercüme sayesinde kurtuldum, siparişimi verdikten hemen sonra dönüş yaptılar ve kafamdaki soruların hepsini cevapladılar.
Çevirisini yaptırdığım belgemin apostil onayını en hızlı şekilde elime ulaştıran, beni zaman kaybından kurtaran Mütercim’e güvenilirliği için çok teşekkür ederim.